10 veckor senare.

Detta är mitt tionde inlägg och jag tänker fortsätta skriva på veckobasis. Skrivandet är väldigt roligt och lärande. Emellanåt kan det vara lite svårt att hitta spännande ämnen att skriva om, framförallt när min avsikt är att försöka skapa innehåll och inte dokumentera. Med att dokumentera menar jag att skriva om vardagen och vad som händer, så det du skriver om är något som återupplevs genom text och samma skulle kunna vara applicerbart på en VLOG. Skapa är att försöka samla olika typer av information och skriva ihop något som om inte annat är spännande för mig själv att läsa. Kanske även gå tillbaka till senare och reflektera över.

Veckan som varit har jag läst och upplevt många intressanta saker, tyvärr har jag inte hunnit sitta ned och skriva tillräckligt mycket för att det ska kunna bli läsvärt innehåll. Ett av bloggens syften, som jag nämnt tidigare, är att jag ska skriva om saker eller upplevelser som upptar min tid/tankeverksamhet. För mig är bloggen en träning att kunna skriva och uttrycka sig genom text liksom att träna kan vara det du eftersträvar att göra kontinuerligt. Att skriva ett blogginlägg/artikel i veckan kanske inte är så mycket, om du gör det en eller två gånger. Däremot, att skriva vecka efter vecka är något helt annat. Även om det endast är ett inlägg. Jag klagar inte utan är väldigt tacksam att jag gör detta då det stimulerar hjärnan väldigt mycket. För mig ligger det viktiga i processen att skriva och skapa varje vecka och jag har yttersta respekt för bloggare som utöver att dokumentera även skapar innehåll.

Den här veckan har jag framförallt funderat över dam- och herridrott på elitnivå, framförallt SDHL och SHL. Hur det är häftigt att se alla tjejer som krigar på isen och vid sidan om. Efter att sett matchen mellan Luleå och Modo i onsdags så blev jag lite nyfiken och kollade på LinkedIN samt Facebook vad damerna respektive herrarna gör när de inte spelar ishockey. När karriären är över behöver de flesta tjejerna inte vara i närheten av lika oroliga som herrarna bör vara. Vad avser sponsring och satsningar kommer det framöver inte vara något problem för det kommer knappt finnas herrar i styrelserum med så många duktiga tjejer som är därute, så om en förening inte satsar på damlag kommer föreningen inte få sponsorer. Samma princip bör gälla företag som annonserar på intressesidor där det skrivs om olika sporter om sidan inte tydligt framhåller både dam- och herridrott.

Avslutningsvis, för er som inte varit och sett damhockey kan kort nämnas att det är som en helt annan sport när tacklingar inte är tillåtet. När spelarna inte får tacklas så vågar de utmana mer och fler misstag sker, mycket öppnare spel vilket är väldigt underhållande att titta på. Så om du har chansen, kolla när det spelas en match i närheten av dig.

Må bäst,
Fredrik

Lämna ett svar