Det är inte var du tränar utan hur du tränar som avgör – semesterträning

Denna vecka skriver jag om att tillgången till gym och utrustning inte behöver vara en faktor för att träna, speciellt i semestertider.

Att ha tillgång till en bra lokal/utrusning för att träna gör givetvis livet enklare, speciellt om det är lättillgängligt. I semestertider reser många och vardagsrutinen bryts, tid finns men inte tillgången och tryggheten till din vanliga träning.

Du kan köra ett bra pass oavsett var du befinner dig, förutsatt att du har rätt inställning. Tillgången till gym spelar ingen roll.

Var ska du träna istället om ditt vanliga gym inte finns disponibelt? Är du på semester, passa på knyta skorna, ut och kör en löptur, se omgivningen och njut av förhoppningsvis lite sol. Ingen stor supporter av löpning, lugn! det går också att köra olika typer av styrkepass med din egen kropp och kroppsvikt, allt du behöver är en mindre yta där du kan variera mellan knäböj, utfall, armhävningar, situps, plankor m.m.. Övningar i olika slingor och växla reps/set/intensitet. Saknar du hantlar/Kettlebells etc. kolla runt om dig, har du andra saker som går använda istället. Gör du rätt så kan ett av sommarens pass bli ett av de skönaste och bästa på länge.

Poängen är att du behöver inte tillgång till ett perfekt gym med hantlar, stänger, rep, stora ytor m.m.. Med lite planering/Google går det mesta att lösa, förslagsvis utomhus vid bra väder. Semestern varar inte året runt och för de flesta handlar sommarträningen snarare om att bibehålla sin fysiska status än att försöka skapa mirakel.

Semestern är ett tillfälle när du har mer tid än någonsin att tänka på att prioritera din träning och kost. Kanske lära dig det snabba nyttiga alternativet när höstmörkret kommer, då snabbmaten kan vara 3 knapptryck bort och vid din dörr 30 minuter senare.

Sammanfattningsvis, gör det inte svårare än vad det är, ta 12 minuter per dag, bygg din egen slinga med 3-6 övningar, kör 30-45 sekunder per övning och gå till nästa utan vila, det räcker.

Om du har några frågor är du givetvis välkommen att höra av dig.

Må bäst,
Fredrik

Lämna ett svar