Det här med olika e-postadresser

Är du som mig, har du mer än en privat e-mailadress?

Har funderat en hel del på vad som är det bästa sättet att dela upp e-post mellan olika konton. Med det menar jag att försöka på något vis optimera så att inkorgen inte konstant är fylld med olika erbjudanden blandat med “viktiga” mail. Framförallt handlar det om att kunna skilja mellan vad som är av vikt och inte när tid är en faktor. Ett tydligt exempel för mig är vissa veckobrev som jag prenumerar på, de ger en bra läsning när man väl öppnar brevet men kanske inte är det första jag läser när jag startar e-posten. Det skapas ett berg av all denna intressanta informationen.

För att få någon form av kategorisering så har jag därför numera mer än en address som jag använder. Att använda flera adresser har gjort situationen enklare att hantera, jag börjar alltid med den “viktiga” inkorgen och hoppar sedan vidare. Under stressiga perioder så blir de lägre prioriterade inkorgarna nedprioriterade utan att något förhoppningsvis missas. Hade jag istället haft allt i en inkorg så hade halva tiden gått åt till att sortera.

Vad jag kommit fram till är att i slutändan så är e-post ett spel du aldrig kan vinna mot utan det är hur du förhåller dig till inkorgen som avgör din framgång. Inbox Zero med 100 procent engagemang är, jag ska inte säga omöjligt, men nästan. Med det menar jag, vad får du ut av att städa inkorgen gentemot att lägga tiden på annat.

Har du stött på ovan problem?

Tack för din tid!

Stay healthy,
Fredrik

Lämna ett svar