Några tips för att öka din produktivitet

Somliga undrar hur lyckas vissa personer genomföra så mycket hela tiden, de är välorganiserade och håller koll på detaljer. Själv är du en person som gillar att se helheter och stora perspektiv, du är bra på att komma upp med idéer men desto sämre på att arbeta med detaljer. Efter att läst flertalet böcker om produktivitet tänkte jag denna vecka skicka med lite av mina tips kring hur du kan bli mer produktiv. Kanske är det första dagen efter semestern imorgon? då kan nedan tips komma till god användning.

För det första – skriv ned din idé och gör en plan för hur du ska genomföra idéen. Genom att skriva ned idéen tar du den från just en idé till en plan. Genom att skriva ned så skapar du automatiskt ett bra verktyg, mätbarhet. Detta är inte att göra en todo-lista utan att gå steget längre, samla dina tankar och sedan lägga till i todo listan. Richard Branson skriver ned alla sina idéer i en liten anteckningsbok som han har med sig överallt.

För det andra – försök gå upp något tidigare och ta vara på hela dagen. Om du behöver sova dina 8-10 timmar, gör så. Det är vad du gör när du är vaken som kommer avgöra dina resultat. Att gå upp samma tid varje dag (även helger) hjälper kroppen och dig att hålla ett dagligtschema. Kroppens autonoma schema blir samtidigt inte lika stressat. Att bestämma dig för att gå upp klockan 5 varje morgon kanske inte är lösningen, gör dig, känn dig själv och hitta rätt sömnschema.

För det tredje – sluta övertänk och gör bara. Rösten du hör i bakhuvudet, är det här verkligen bra, så länge du vet att du gör någorlunda rätt så är det bättre göra än tänka. Detta går återkoppla framförallt till träning och olika typer av träningsprogram. Som nämnt många gånger i bloggen är att göra något konstant bättre än perfektion då perfektion allt som oftast leder till utmattning.

För det fjärde – skapa någon form av ansvarssystem för saker du tar dig an. Att svara mot någon, antingen dig själv, om du inte klarar det så försök hitta någon i din närhet som kan hjälpa dig. Sannolikheten att saker inte blir av om ytterligare någon person är involverad är betydligt lägre eftersom det kan uppstå negativa konsekvenser. Har du svårt att hitta personer i din närhet som kan ge dig stöd, använd dig av olika sociala nätverk som främjar ändamålet.

För det femte – skapa din perfekta dag. Sätt upp rutinerna för att du ska lyckas, börja redan med kvällen innan, gå och lägg dig i tid så du börjar dagen utvilad. Försök skapa en målbild av vad du vill åstadkomma. Precis som med en god idé, sätt dig ned och skriv på hur en perfekt dag skulle se ut för dig – sedan är det bara att genomföra. Kom ihåg, konsekvens över perfektion.

Där har ni några tips på hur det går att arbeta på att bli mer produktiv och jag hoppas du kan ta vägledning. Personligen försöker jag använda dessa knep dagligen, vissa dagar lyckas jag bättre än andra. Det viktiga är att inte starta på samma plats som dagen innan.

Stay healthy,
Fredrik

Lämna ett svar