Tankar om vad som flyter genom våra flöden.

Denna vecka var tanken att dels påbörja ombyggnaden av sidan (inte hittat en bra template) och skriva lite om träningspasset jag hade för avsikt att genomföra under gårdagen. Då passet inte blev av så är det svårt att skriva om och istället tänkte jag återknyta lite till mitt inlägg från förra veckan och bygga på lite ytterligare. Passar på att dela med mig av en bild från veckans bakning, sötpotatis brownies och Fizzy Truffles, välmående när det är som bäst!

Med förra veckans inlägg avsåg jag att försöka lyfta fram att, vi som människor ofta har mycket tid som vi till stor del bara konsumerar bort i ”icke värdeskapande” saker såsom sociala flöden, tv-program etc. istället för att förbättra vår egen situation. Givetvis förstår/respekterar jag också att hjärnan behöver vila emellanåt och att vi alla har olika behov av att vila. Det som jag funderat/reflekterat över denna vecka är att om vi i förlängningen genom att välja vad vi konsumerar när vi ”slötittar” kan få ut mer av tiden även om vi inte arbetar hårdare mot vårt “mål”. Att slötitta på en dokumentär, att följa konton på sociala plattformar som utbildar, att välja en promenad med en ljudbok/sällskap istället för senaste skvallret/nyheterna i soffan. Tesen är att därigenom skapa ett passivt lärande i vardagen. Människan är lat av naturen, det är ingen hemlighet, frågan är hur du, jag, vi tillsammans kan ge oss själv förutsättningen att göra vår situation bättre. För mig är det att kolla ett Youtubeklipp om t.ex. träning istället för en tv-show eller att varje lunch ta en promenad på 15-20 minuter och lyssna på en ljudbok istället för att sitta inne och kolla Twitter/Instagram flödet.

Avslutningsvis kan jag redan flagga nu för att ovan lär bli ett stadigt återkommande ämne i bloggen med olika typer av reflektioner, finns en risk också för att samma tanke kommer återupprepas 🙂

Hoppas du får en fortsatt trevlig söndag!

Må bäst,
Fredrik

Lämna ett svar