Vem är du? lite om olika personlighetstyper

Till att börja med ber jag om ursäkt att bloggen är något sent publicerad även denna söndag. Avsikten är att publicera mellan 09.00 till 10.00 varje söndag. Till mitt försvar har jag passat på att ha roligt.

Känns som att det är motivation/hårt arbete som varit den röda tråden på de senaste inläggen, ska försöka nästa vecka att få till ett träningsrelaterat inlägg. Varit krasslig senaste veckorna, inte kunnat träna och motivationen har trutit på träningsfronten. Just nu vill jag inget annat än att träna. 

Denna vecka tänkte jag skriva lite om olika personlighetstyper, avsikt, att göra ord till handling och att faktiskt arbeta. Det finns flera olika personlighetstyper men för detta inlägg leker vi med tanken att världen endast har fyra stycken, den som gör inget, den som pratar (”drömmaren”), den som påbörjar saker och den som faktiskt arbetar.

Personen som gör ingenting, som titeln antyder kommer det inte hända speciellt mycket och om personen gör något så är det med största sannolikhet att tala illa om andra.

“Drömmaren” – kan enkelt sammanfattas med den klassiska ”mycket snack och lite verkstad”, det finns idéer och drömmar men de är fortsatt idéer och drömmar.

Påbörjaren” – startar mycket men gör det inte konsekvent, idéer och drömmar på börjas men vid minsta lilla motgång så läggs projektet ned.

Arbetaren” – är den som avslutar vad hen har påbörjat och är därmed lite av alla karaktärer genom olika faser av processen. 

Att ta något från idé till verklighet kan extremt förenklat delas upp i 3 olika steg/moment listade nedan,

  • intention/avsikt, 
  • handling, och
  • faktiskt arbete.

I detta inlägg kommer jag inte i detalj gå in på de 3 olika stegen/momenten utan lämna det att tolk fritt då dessa är ett inlägg i sig.

Baserat på din personlighetstyp och vilket steg du är på idag tror jag att du kan genom att göra små ändringar i vardagen kan utveckla dina resultat och göra din vardag bättre, oavsett om det gäller träning eller att göra karriär. Beroende på vilken personlighetstyp vi är så kommer vi alla nå olika långt i livet beroende på vilket steg vi antingen fastnar eller passerar.

Intresse för vad du har för avsikt att göra är en stor bedömningsfaktor i helheten då det är svårt motivera sig att göra det extra konstant för något man inte brinner för.

Jag tror att vi alla i vårt DNA har en default vilket innebär att i det mesta vi gör så gör vi det på samma sätt. Genom att ändra våra dagliga rutiner och beteende kan vi kanske gå från att ha en avsikt till att påbörja något. I slutändan leder det till att, beroende på vilken typ av individ vi är, vi kommer nå olika resultat, vilket i sig också är fantastiskt och ska ej glömmas. 

Vad som är värt notera från ovan är att, om du tillexempel är en “påbörjare” så kan det vara bra att söka sig till en ”arbetare”, är du en ”snackare” så kanske det bästa vore för dig att kontakta en ”påbörjare”, dvs. att alltid sträva mot nästa steg för att utvecklas.

Det som kan vara värt beakta när du påbörjar något nytt är att, när ambitionen saknas så uteblir handling och då blir det svårt att arbeta.

En av anledningarna till att så många ger upp är för att det är svårt, svårt är inte lika med att det är omöjligt. Svårighetsgraden skapar däremot ett hinder och det gör även att många är ”experter” hemma i soffan istället för att försöka.

Så vem är du?

Må bäst,
Fredrik

Lämna ett svar