Vem eftersträvar du att vara?

Har denna vecka suttit och funderat lite över vem försöker vi eftersträva att vara, hur vill bli uppfattade av andra och vad finner vi viktigt hos folk vi har som förebilder. Har kort punktat 3 saker som jag tror är bra fundera över för att kunna arbeta med sin självbild och personliga utveckling.

– Vem eftersträvar du att vara, är det en person som inger förtroende, är den rolige typen, hårt arbetandes eller den som alltid finns där. Oavsett vad du eftersträvar så fundera ut vilka personlighetsdrag du finner viktiga. En stor portion självinsikt och tålamod kan krävas då vissa beteenden kan ta tid att ändra på. Hur vill du bli uppfattad och ihågkommen?

– Att hitta en förebild, det behöver inte vara någon du känner, är en bra början när du någorlunda vet vad du eftersträvar för att uppnå dina mål. Vad gör just den personen som du finner viktigt och hur gör personen, är det något som går att spegla?

– När du definierat vad du eftersträvar och förhoppningsvis hittat förebilder som kan ge dig vägledning så skriv tydligt ned vad din målbild är. Ha som mål att varje dag alltid försöka vara den personen i alla situationer oavsett vad som händer och om någon tittar på eller inte. Var din standard då handling ofta säger mer än ord.

Om du har några frågor är du givetvis välkommen att höra av dig.

Må bäst,
Fredrik

Lämna ett svar